Din întâmplare soţul meu este din insula Ada-Kaleh de fapt primul meu articol din blog a fost ''Insula fortăreaţă Ada-Kaleh'', am avut onoarea de-a cunoaşte o persoană, unchiul soţului meu, domnul Zia, care a preparat cafea la ibricul de alamă ( care avea şi mama soacră acasă, de diferite dimensiuni), la fostul restaurant "Orion", după aceea cu nouă denumire "Nord" din Constanţa, nici o cafea nu era mai bună, mai aromată gustul puternic şi aromat este inconfundabil, original, cafelei turceşti nu constă însă în sortimentul de cafea ci în tehnica folosită pentru prepararea cafelei pe acele timpuri adică sfârşitul anilor '70 începutul anilor '80, parcă văd acel nisip fierbinte la care acea cafea se facea, foarte aromată şi cu caimac Magazin Arzum okku, reînvie tradiţia cafelei turceşti, la ibric, aducând aroma deosebita in ''Magazin online cafetiere'' şi poţi savura 500 de ani de experienţă în prepararea cafelei direct in ceasca.
Procedeul de preparare din secolul douazeci si unu,bogata traditie mostenita este acum racordata la rigorile tehnologice, astfel ca astazi exista noua cafetiera Arzum profesionala
Gustul si aroma sunt unice, intalnite doar in Turcia sau chiar in Insula Ada-kaleh totul este 100%
natural: doar apa si cafea ! cine dorea isi punea si zahar brun sau de candela
depinde de preferinta fiecareia.Povestea Seherezadei te provoaca sa-ti dezvolti simturile, spiritul creativ din "O mie si una de nopti'' parca si acum vad acea carpeta, mama soacra o avea in Orientul Mijlociu si sa crezi cu adevarat propria ta poveste fascinanta, invaluita in aroma cafelei turcesti.
Am avansat, tehnologia este alta acum avem magazin online cafetiere.
Articol scris pentru SuperBlog 2015 proba 1.
Ada Ksleh? M-ai cucerit.
RăspundețiȘtergereAda Ksleh? M-ai cucerit.
RăspundețiȘtergereSi pe mine m-a vrajit, mai ales cafeaua dar nu sunt mai prejos rahatul, baclavalele siropoase.
Ștergere