duminică, 5 iulie 2015

Epilare definitivă, ideală

        Sătulă fiind de durerile pricinuite de ceară, epilator și mai ales de firele de păr crescute sub piele, am decis să rezolv defitiv problema. Primele condiții impuse: pielea nu trebuie să fi fost expusă la soare cu cel puțin douăzeci de zile înainte de tratament și nici epilată cu ceară. Mai târziu am aflat că nu ar trebui să o exfoliezi cu cel puțin zece zile înainte pentru că devine sensibilă și vei simți durere în timpul ședinței. De asemenea, la unele centre de cosmetică se cere ca pielea să fie proaspăt rasă cu lama în ziua epilării, la altele se utilizează un sistem mai nou de răcire profundă astfel încât părul ar trebui să aibă cam trei milimetri lungime. Dat fiind faptul că m-am ras cu lama pentru prima ședintă, mă așteptam ca in câteva zile să apară iritațiile aferente și firele încrustate în piele. Nici vorbă! În zece zile , părul a început să cadă, pielea a devenit foarte fină. Apoi am încercat fotoepilarea cu laser. Trebuie sa recunosc, e puțin mai dureroasă decât cea cu IPL, iar în cazul meu a avut niște reacții urâte, dar de scurtă durată. În  decurs de câteva luni de la începerea tratamentului, pe pielea a devenit puțin mai deschisă la culoare, iar în prezent, de și nu am terminat numărul de ședințe necesare unui tratament complet, folosesc lama de ras doar o dată pe lună. Epilarea definitivă nu este un moft, este o necesitate.Si epilarea definitivă se insoțește de aceste reacții, dar ședințele sunt mult mai rare.

Așa arată după epilare. Pielea este foarte fina și plăcută la atins. Îndepărtarea cu ceară a părului nedorit, folosirea lamei de ras sau cremelor pentru epilat sunt metode cosmetice agresive pentru organism. Acestea determină reacții inflamatorii și nu numai la nivelul pielii. Structurile ganglionare pe care le avem în regiunea axilară și care nu sunt puține vor reacționa deoarece aceste structuri sunt cele care produc anticorpii, soldați cu cu lupta cu microbii, spune Adriana Rambu, medic primar imagistică. Epilarea prin smulgere cu un aparat, pensetă sau cu ceară deja irită foliculul sebaceu. Epilarea nu este același lucru cu depilarea. În timp ce prima se referă la părul de deasupra pielii și dedesubtul ei depilarea părului de la suprafața pielii. Termenul de ''epilare definitivă'' este oarecum ambiguu, fiind mai potrivit cel ''de lungă durată'' pentru ca fiind inventată și folosita la scară largă doar de zece, cinsprezece ani, nimeni nu a parcurs durata medie a unei persoane pentru a declara cu certitudine că este clar și dubiu '' definitivă''. Epilarea de lunga durata este progresivă, pentru că nu se realizează dintr-o dată, ci pe parcursul mai multor ședințe.

Total Pro Beauty ne oferă o gamă largă de uleiuri după epilat cu diverse arome: ulei cu aloe, galbenele,mușețel, ciocolată,mentă etc.....Tot in această ofertă se găsesc uleiuri dupăepilat,fără alergeni,pentru masaj, și ulei special pentru încetinirea creșterii firului de păr. De ce credeți că-mi doresc această epilare definitivă? este în primul rând inestetic și nu te simți în largul tău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu