Paduchii
Paduchii pot fi niste creaturi foarte incapatanate. Pentru parinti, ''vanatoarea" acestora e o dubla problema: pe de o parte pentru ca tratamentul in sine poate fi complicat si neplacut, si pe de alta parte pentru ca trebuie sa poarte discutii cu micutii lor si sa le explice ca nu este nimic rusinos in a avea paduchi. Pentru ambele probleme, parintii au acum mici ajutoare sau trucuri pe care le pot folosi, mai multe detalii se obtin cu ajutorul linkului unde gasiti solutii competitive pentru combaterea lor.
Conform celui mai recent studiu Omnibus, 2 din 10 romani s-au confruntat cel putin o data-n viata direct sau indirect, cu problema paduchilor de cap.Desi este considerat tabu, subiectul paduchilor de cap este o problema comuna a zilelor noastre, care nu are legatura cu igiena personala. Din studiul Omnibus reiese ca 46.7 % dintre romanii care s-au confruntat cu infestarea de paduchi au scapat de acestia cu ajutorul gazului, metoda straveche traditionala, in timp ce doar 26,10 % au ales sa utilizeze tratamente testate clinic pe care le-au cumparat din farmacii. Din graficele de mai jos, se poate trage concluzia ca copiii sunt mai predispusi la aceste insecte.
Dintre corespondentii participanti la Omnibus, 55,70 % stiu ca paduchii se transmit prin contactul direct dintre capete a doua sau mai multe persoane, 27,4% au declarat ca nu stiu cum se transmit acestia.Studiul a fost realizat de compania de cercetare de piata IMAS Marketing &Polls la initiativa Omega Pharma, detinatoarea brandului Nr 1 in Europa pentru eliminarea paduchilor de cap,Paranix. Studiul a fost efectuat pe un esantion reprezentativ national, de 1010 persoane.Paranix este unul dintre brandurile de top ale Omega Pharma, numarul 1 in Europa pentru eliminarea paduchilor de cap.Acesta este prezent in toate tarile europene, comercializat in farmacii si sub denumirea de Paranit sau Lyclear (UK). In Romania, Paranix este prezent pentru tratament sub forma de sampon si spray impotriva paduchilor de cap, si pentru preventie sub forma de spray.
Si acum sa va povestesc ceva din trecut, aveam fetita la camin (cum i se zicea inainte, acum "gradi"), sambata seara i-am facut baie, iar duminica tot se scarpina pe cap, atunci am luat-o sa vad ce se intampla, am pus o carpa alba (scutec) jos si am pieptanat-o, de la ceafa catre crestet, doi paduchi au iesit, dar ia si suvitele de par si verifica lindinii, noroc cu o vecina, ca eu nu stiam cum arata si treci la depaducheat, dupa aceea am dat-o cu gaz noroc ca aveam in casa si asa a scapat de aceste insecte.
Traiasca Paranixul, ca te scapa de problema si fara miros si fara tuns. Dar de ce nu mergeti sa spuneti lucrurile astea in scoli? Unde inca se ascunde daca un copil din clasa este gasit cu "insecte" si pare peste doua zile tuns chilug si mirosind a gaz. Iar tu, ca parinte al aluti copil nu afli decat daca fiu-tau sa fiica-ta iti poveste despre asta. Altfel D-zeu cu mila, daca ceilalti au apucat sa ia si ei paduchii!
RăspundețiȘtergereAsa s-a intimplat si la noi la scoala. Eu cand am gasit-o pe fiica-mea cu mergatori in frunte am facut legatura cu povestirea despre colegul tuns zero si am pus mana de am dat un email si celorlati parinti ca sa stim cu totii cu ce ne confruntam. Plus recomandarea sa foloseasca Paranixul, sa nu mai tunda vreunul copilul!
Si a fost totul ok!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereNoroc ca avansat tehnologia farmaceutica.
ȘtergereEste cu adevărat necesară o informare mai bună în această privinţă!
RăspundețiȘtergereDa, prin mas media, scoli.....
RăspundețiȘtergere